BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,99
ALTIN 2.315,59

Emekli maaşında yeni düzenleme hükümet çalışmalara başladı

Emekli maaşı ne kadar hangi emekli ne kadar alıyor sorusu milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Hükümet emekli maaşlarının en az asgari ücret kadar olması için harekete geçti.

Misafir

3600 verilecek dendi emekli öğretmene din görevlisine emniyet çalışanlarına sağlık çalışanlarına diğer devlet memurlarına niye verilmiyor biz de bu devletin çalışanıyız bizder 2200 den fazla verilmiyor bu durum düzeltilsin binde 3600 alalım

recai

kurumlar birleştirilmeli emekli maaşları arasında denge saglanmalı, emekli maaşları arasında çok uçurum var. ülke içinde de gelir dağılımı arasındaki uçurum giderilmeli , aynı işi yapan belediye şoförü ile şirket şoförü hem eşit maaş almıyor hem de emekli olunca emekli maaşı çok yanlış. emekli maaşlarıda düşük yüksek alanlar ve az alanlar eşitlenmeli yada adalet sağlanmalı.

hami kara

intibak yasasından bahseden yok açız aç maliye bakanı borç gırtlakta sesimizi duy artık

Dursun

Emekli sandığı, Bağkur ve SSK emeklisi diye bir sistem olur mu? Bu kurumlar niçin aynı çatı altında birleştirildi. Niçin emekliler arasında bir ayrım yapılıyor. Ayrı ayrı zam veriliyor. 2000 öncesi sonrası ayrımı doğu mu? Maaşı 1000 liranın altında olanlara verilen ekstra zam doğru mu?

Faruk

Düşük maaşlı emeklilerin maaşını düzeltelim derken, yeni bir adaletsizlik yapmayın. Adil olan neyse onu yapın. Herkes ne kadar prim yatırdıysa o kadar maaş bağlansın. Bağlanan maaşlarda aynı şartlara göre yıllar geçse de aynı olsun.

Ömer

Emekli Sandığında bu sorun yok. 10 yıl önce emekli olanın derece ve kademesi neyse bugün emekli olanda aynısını alır. SSK be Bağkur da aynı sisteme göre güncellenmeli ve maaşlar şartlar aynı ise aynı olmalı.

Misafir

Bu fark nereden geliyor biliyor musunuz? yatırılan primlerin güncellenip maaş artışlarının bugünkü değerden yapılmamasından.

Misafir

2000 sonrası diye ayrımı yapan, bu ayarlamaları emekliye reva gören kim? DİKKAT! bu düzenleme 2013 yılında yapıldı ve 2000 öncesi emeklilere intibak zammı verildi!!!!! Yani bir deli bir kuyuya taş attı şimdi kırk akıllı çıkartamıyor.

HABERLER