BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.247,37

Emekli maaşı bu kez enflasyona yenilmedi

Altı aylık enflasyon yüzde 5.89 oldu. Emekli ise bu dönemde yüzde 10.9 zam aldı. Kazancı harcamayı geçti. Ücret eşitliği için ise taban maaşa seyyanen zam gerekiyor

Misafir

biri altı ay birinide 1 sene alıp aynı dönem diye yutturmaya çalışanlar utansın

Misafir

Desene yalancının mumu yassıya kadar, bu haberin mumu da emekli maaşını alana kadar.

Misafir

Haziranda 1000 TL emekli aylığı alanın maaşı 1058 TL mi oldu? yoksa 1109 TL mi oldu? bakın maaşınıza bu haberi yapanın doğrumu yazdığını yoksa yanılttığını mı? anlarsınız.

Misafir

Emekliyi düşünmeyen iktidarlar muhakkak erozyona uğrarlar.Farkında olmadan oy kaybederler. Çünkü emeklinin canı yandıkça tüm aileye sirayet eder. Aile büyükleri gençleri etkiler. Emekli cebine girene bakar bir önceki maaşına gelen artış % 5,89 diğere uydurma, kandırma.

Misafir

Sabah gazetesinin yazarı inşallah bir gün sende emekli olursun bu tür yalan yanlış haber yapmanın ne derece emeklileri üzdüğünü kısa zamanda anlarsın.

Misafir

Aslında emekli enflasyonu yaşıyor, sonra altı aylık geçmiş enflasyon hesaplanıp ileriye yönelik veriliyor.Yani 6 ay önce alması gereken (Ocak, Şubat Mart, Nisan Mayıs, Haziran aylarında yaşanan) fiyat artışları Temmuzda veriliyor. Bu arkadaşta bir altı ay önce oluşan enflasyonu da içine katıp hesap yapmış. BRAVOOOO.

Misafir

Böyle haberler inanın TEPKİ çekiyor. Çünkü aslı astarı yok. Yanıltmaya yönelik. Emekliler bunu gayet iyi anlıyor ancak diğer vatandaşlarda emekli daha ne istiyor 6 ayda % 10,9 zam aldınız ya diyor.

Misafir

Eğer yılbaşından bu yana aynı dönem için enflasyon oranından fazla zam verildiyse ben Maaşımdan fazla aldığım bu kısmı bu haberi yapan arkadaşa ömür boyu bağışlıyorum. YOKSA BU ARKADAŞ ÇIKIP emeklilerden özür dilemeli.

Misafir

Herhalde 2017 ocak ayından sonra emekli olanlara "2015 NEREDEN BULACAKLAR SEYYANEN 100 TL DAVUTOĞLU zammını"n verilmesini anlatıyor fakat UYANIKLIK yapıp 11 milyon emekliyi kapsama alacak şekilde ifade ediyor. BU ÇİRKİN BİR İFADE

Misafir

Allah aşkına; bu haberi yapan hiç mi hesap bilmiyor? Ya da Emeklilerin hepsiyle dalga mı geçiyor?

Misafir

Demagoji ile aynı dönem için % 5,89 nasıl % 10,9 oldu. Hala anlayamadım. Eğer kastedilen Ahmet Davutoğlu'nun verdiği 2015 yılındaki 100 TL seyyanen zam ise PES doğrusu.

emekli

3 gündür bu yüzden gıkınız çıkmadı.müjde müjde diyemediniz bu kez.bu maaş zammı hesaplanırken seyyanen verilen 100 tl bile hesaba katılmamaktadır.akp adeta emekliye zam vermemek için bu kadar küçük şeyleri bile hesap eder konumda.

HABERLER