BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
ÖĞRETMEN

YKS başvuru yapma 2019 başvuru tarihi ne zaman bitiyor?

ÖSYM tarafından üniversite sınavı YKS için başvuru sayfası ÖSYM AiS tarafından açıldı. YKS başvuruları 6 Mart'ta sona erecek. Adaylar her YKS oturumu için 50 lira sınav ücreti ödeyecek. Peki YKS sınav ücretleri hangi bankaya yatırılacak?

YKS başvuruları başladı ÖSYM AİS sayfasında başladı. Üniversite sınavına girmek için gün sayanöğrenciler ise ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden nasıl başvuru yapılacağını araştırmaya başladı. Yüksek Öğretim Kurumları sınavı için bu detayları araştıran öğrencilerin merak ettiği tüm soruların cevapları ÖSYM tarafından yayınlandı…

YKS BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK? YKS başvurularına dair tüm detayları haberimizde. Ayrıca ÖSYM YKS başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere göre ulaşım kartı ve anahtar ile sınava girilebilecek. ÖSYM’nin sisteminde geçerli fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar ise başvurularını ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan AİS ekranından yapabilecek. AİS ekranına E-Devlet şifresiyle de ulaşılabilecek.

YKS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR: Adaylar her oturum için 50,00 TL olan ödemeleri şu bankalar üzerinden gerçekleştirebilecek;

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası'nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

YKS NE ZAMAN: ÖSYM'den yapılan açıklamada şöyle denildi: “2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS), 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılacaktır. 15 Haziran 2019 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT), 16 Haziran 2019 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

2019-YKS başvuruları, 12 Şubat – 6 Mart 2019 tarihleri arasında alınacaktır.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2019-YKS Kılavuzunda yer almakta olup, adaylar Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.”

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR