BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.429,46
MEMUR

YGS Matematik soruları 2016 taktikleri: İlk 40 saniyede...

2016 YGS soruları Matematik Testi cevaplarını hızlı ve doğru şekilde bulabilmek için uzmanlardan bomba taktikler... YGS'de ilk 40 saniyede bunları yapan hem Matematik testi, hem Türkçe testi, hem de Sosyal Bilgiler testinden başarılı oluyor...

'YGS 2016 soruları zor mu olacak kolay mı' sorusu 13 Mart 2016 Pazar günü YGS'ye girecek adayların en çok odaklandığı konu... YGS Matematik Testi soruları değişti. Peki YGS sorularını en hızlı ve yanlışsız şekilde nasıl cevaplandıracaksınız? İşte uzman gözüyle YGS'de başarıyı yakalamanın taktikleri...

160 soruluk Yüksek Geçiş Sınavı YGS'de, Türkçe, Temel Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler’den oluşan 4 farklı test ve bu testlerde de 40’ar olmak üzere toplam 160 soru bulunuyor. YGS ile ilgili yapılan araştırmalara göre, adayların en başarısız oldukları testlerden biri ise matematik...

YGS'DE İLK 40 SANİYE BİR ŞEY YAPAMADIYSANIZ...

Sınav anında belli sorulara takılıp kalmamak gerek. İlk 40 saniye soru çözümüne yönelik bir şey yapamıyorsa o soru geçilmeli. Ancak soruları çözmeye gayret etmeden de boş bırakmamalı.

MATEMATİK SORULARINI ÇÖZMENİN ANAHTARI...

Problem modeli sorular çok çıkıyor. Türkçe’yi matematik diline ve sonuçta işleme çevirmek gerekiyor. Matematik dilini bilmek bu noktada önem kazanıyor. Son 2-3 yıl çıkmış sınav sorularını çözmeleri sınav başarısına katkı sağlar. Ayrıca uzun sorularda sabırlı olmaları önemli.

YGS'DE SORULARIN NİTELİĞİ DEĞİŞİYOR

Sorular daha hacimli, anlatılan bilgiyi kavrayıp kavramadığına yönelik oldu. Yani aday okuyacak, anlayacak, işleme geçirecek ve vazgeçmeden ısrarcı bir şekilde soruyu çözecek.

YGS MATEMATİK SORULARI GEÇEN YIL ADAYLARI TERLETTİ

Habertürk'ten Pervin Kaplan'ın haberine göre, adaylar en çok geçen yılki 40 soruluk Matematik Testi’ni yaparken zaman kaybetti; adayların Matematik sorularını çözme ortalaması 5.2 oldu.


YGS MATEMATİK SORULARI ALES TARZINA DÖNDÜ!
EŞİT AĞIRLIKÇILAR ÇOK ZAMAN KAYBETTİ!

Doğru okumayı ve matematiksel yorum yapmayı içeren eleyici sorulardan oluşan testte sözelciler zorlandı, eşit ağırlık öğrencileri zaman kaybetti. Zekâya dayalı yorum soruları sayısalcılara de ter döktürdü. Geçen yıl geometri soruları ise önceki yıllara göre kolay oldu. YGS’nin matematik soruları giderek ALES tarzına benzemeye başladı.

MATEMATİKTE SAYILARA VE PROBLEMLERE DİKKAT

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Cihan Yeşilyurt, Habertürk'e yaptığı açıklamada, Matematik Testi’nde sayılar ve problemler konularının çok önemli olduğuna dikkat çekerek adaylara uyarılarını şöyle sıralıyor:


YGS'DE SORULARI ÇOK HIZLI GEÇMEYİN

Adaylar soruları çözerken okuduğunu anlamalı, sonra çözmeli. Bazen adaylar metinleri çok hızlı geçiyor. Bu hatayı yapmayın, dikkatli okuyun.


YGS UZUN PARAGRAF SORULARINI ÇÖZMEK İÇİN BUNU YAPIN!

Soruların uzun ve çok işlemli olması adayları ürkütüyor. Bu tür sorular sizi ürkütmesin. Sorulardaki işlem hatalarına da dikkat edilmeli.

YGS'DE EN ÇOK HATA YAPTIRAN SORULAR

Problem tarzı güncel sorularda öğrenciler soruyu hatalı kuruyor ve sonuca ulaşamıyorlar. Ayrıca daha çok okuduğunu anlama, anladığını işleme geçirebilme becerisi ve hızlı olmayı gerektiren sorularda da hata yapılıyor.

YGS'DE SON BİRKAÇ YILDIR SORULAR ÇOK İŞLEMLİ...

Sorular kolay değil son birkaç yıldır çok işlem içeren sorular çıkıyor. Birbirinin içine geçmiş konular var. Eleyici, ispat isteyen, bir şeyin nedenini irdeleyen sorular yer alıyor. 



ÇOK SAYIDA BARAJI AŞAMAYANADAY OLACAK...

YGS’ye girecek 2 milyondan fazla gencin tercih hakkı kazanması ve üniversiteli olabilmesi için aşmaları gereken iki farklı baraj var. Bu barajlardan birini aşanlar önlisans programlarını tercih edebilecek, diğerini aşanlar ise önümüzdeki haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girecekler. YÖK, YGS’nin ilk barajı olan 140’ı, geçtiğimiz aralık ayında 150 puana çıkardı. Uzmanlara göre adayların önlisans ve bazı lisans programlarını tercih etmelerini ve özel yetenek sınavlarına girmelerini sağlayan YGS barajının 10 puan yükseltilmesi, baraj altında kalanların sayısını 200 binden 400 bine çıkaracak. Final Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörü Celil Vardar, “10 puanlık bir yükselmenin anlamı 4 net daha fazla çıkarmak. Yaptığımız hesaplamalara göre geçen yıl 140 puan barajının altında 207 bin aday kalmıştı. Bu yıl ise sayı 400 bini bulur” diyor.

YGS TABAN PUANLARI DEĞİŞTİ

SINAV sonuçları 2 taban puan çıkaracak. YGS puan türlerinden en az birinden 150.000-179.999 arasında puan alanlar meslek yüksekokulu önlisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecekler. LYS’lere katılamayacaklar. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha yüksek olanların ise iki hakkı var. Birincisi LYS’lere girecekler. İkincisi de hem meslek yüksekokulu önlisans programları ile açıköğretim programlarını hem de YGS puanıyla öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecekler.

150 PUAN BARAJI NASIL AŞIL ACAK?

Sınav sonucunda 150 puanı aşanlar açıköğretim ve önlisans programları ile bazı lisans programlarını tercih edebilecekler. Bu adaylar üniversitelerin kendilerinin düzenlediği özel yetenek sınavlarına da katılabilecek. Bu barajı aşabilmek için 160 sorunun yer aldığı YGS’de her testte yüzde 12.5 başarı oranını yakalamanız gerekiyor. Her biri 40’ar sorudan oluşan 4 testten ortalama 5’er net olmak üzere toplam 20 net çıkarırsanız YGS’nin ilk barajı 150 puanı aşmış olursunuz. 180 PUAN BARAJINI AŞMAK İÇİN YGS’nin ikinci barajı ise 180 puan barajı. LYS’lere katılmak için 180 puan barajına ulaşmanız gerekiyor. Bu barajı aşmanız için 160 soruda yüzde 20 başarı oranını yakalamanız gerekir. Bunun için 4 testten ortalama 8’er net olmak üzere 32 net çıkarırsanız LYS’lere girmek için gereken yüzde 20 başarı oranını da tutturmuş olursunuz.

YGS'YE SIKI DENETİM: GİZLİ GÖZETMEN SINAVA GİRECEK!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, YGS ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı ve adayları hem kopyaya hem de kurallara karşı uyardı. ÖSYM çalışanlarının ‘gizli gözlemci’ olarak sınavlara gireceğini söyleyen Demir’in açıklamaları şöyle:

'SINAV BİTTİ’ DENDİĞİ ANDA SAKIN DEVAM ETMEYİN!

Kamera kayıtlarından bazı gözlemlerimiz var. Bazı adayların, sınav süresi bittiği halde soru kâğıtları toplanırken soruları yanıtlamaya devam ettiklerini tespit ettik. Görevlilerin ‘Bırakın’ demelerine rağmen. Bunların istemeden sınavlarını iptal ediyoruz. Çünkü bir kişiye ilave yarım dakika, 1 dakika süre vermek büyük bir haksızlık. İsteyerek ya da istemeyerek. Bu nedenle, adaylara çağrım şudur: ‘Sınav bitmiştir, cevap kâğıtlarınızı kitapçığın arasına koyun’ dendikten sonra soruları yanıtlamaya devam eden kişi, bütün emeğini zayi etmiş olur. Çok sayıda kişinin sınavını bu ihlalden dolayı iptal ettik.

SINAVDA KOPYANIN CEZASI BÜYÜK...

Kopyanın yaptırımları ağır. Bu durumda savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor, aday 2 yıl sınavlara girmekten men ediliyor.

KOPYA MUAMELESİ GÖRMEMEK İÇİN BUNU MUTLAKA YAPIN!

Salonda diyelim ki yan oturup arkasındakine bakarsa ‘Kopya çektin’ demiyoruz, belki çekmemiştir, belki merhabalaşmıştır ama onun ses kaydını bilmiyoruz ama konuşmak, iletişim kurmak, sınav kurallarına aykırı. Dolayısıyla bunu gördüğümüz an kural ihlali nedeniyle sınavını iptal ediyoruz. Şu anda yaklaşık 7 bin 300 binada, 117 bin salonda sınav yapacağız. Bir de binaların girişlerinde, bina sınav sorumlularının odalarında da kameralarımız var. .

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR