BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.301,39
GÜNCEL

TÜBİTAK bursu alanlar dikkat kritik açıklama

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, FETÖ ile ilgili tespit konusunda yapılan burs kesintileri için, "Bugün itibarıyla bursların tekrar açılması söz konusudur" açıklamasını yaptı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü "TÜBİTAK burslarıyla ilgili malum yapıyla (FETÖ) ilgili tespit noktasında çalışma yaptık. TÜBİTAK burslarında birtakım kesintiler olmuştur, bunları tekrar değerlendirip, inceledik. Bugün itibarıyla bursların tekrar açılması söz konusudur" dedi.

"Meşhur kamuoyunda bilinen 'By Lock' var" diyen Özlü, şöyle konuştu: "O kriptolu bir yazılım, onun bile bizim işten çıkardığımız eski TÜBİTAK çalışanları, yani FETÖ yapılanmasına mensup kişiler tarafından geliştirilmiş olacağı yönünde kuvvetli tespitlerimiz var. Yaklaşık 215 bin kişinin haberleştiği bir ağ ve kriptolu bir yazılım bu. Bu yazılımı TÜBİTAK'ta çalışan malum yapıya mensup kişilerin geliştirdiği yönünde elimizde ciddi veriler var." Bilim olimpiyatları yapıldığını hatırlatan Özlü, sözlerine şöyle devam etti:

"2011 yılında bu bilim olimpiyatlarında toplam verilen 92 madalyanın 73'ü bu kapatılan liselere (FETÖ bağlantılı) mensup öğrencilere verilmiş. Bu kadar bir taraflılık akla sığacak bir şey değil. 2015 yılında da 114 madalyanın 54'ü veriliyor. Bu olimpiyatları durdurduk."

Özlü, sanayi üretimi verileriyle ilgili ise "Bizim bu sene toptan büyüme hedefimiz yüzde 4,5 idi. Yaşanan olumsuz gelişmeler oldu. Bu düşüş aslında normal. Olumsuz siyasi gelişmeler olduğu bir ülkede bu tip düşmelerin olması doğal. Bütün bunlara rağmen sanayi sektörü en az etkilenmiştir diyebiliriz." diye konuştu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR