BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,47
GÜNCEL

Torba Yasa'da Varlık Barışı da var!

Torba Yasa tasarısı Mecşis'te görüşülmeye devam ediyor. Son olarak 'Varlık Barışı'na ilişkin paketten çıkarılan düzenlemenin önümüzdeki hafta bağımsız bir düzenleme olarak Meclis'e getirileceği öğrenildi.

TBMM'de görüşülmekte olan yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin torba yasa tasarısının görüşmelerini tıkayan "varlık barışı"yla ilgili dün hükümet ve muhalefet arasında gün boyu pazarlık yapıldı.

Muhalefet varlık barışıyla ilgili düzenleme paketten çıkarılırsa tasarının görüşmelerini yavaşlatan önergelerini çekebileceklerini bildirdi. Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın da katılımıyla partilerin önde gelen ekonomi kurmayları buluştu.

AKŞAM SAATLERİNDE UZLAŞMAYA VARILDI
Habertürk'te yer alana habere göre, akşam saatlerinde uzlaşmaya varıldı. Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın da ikna edilmesi üzerine varlık barışının paketten çıkarılması kararlaştırıldı.


ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAĞIMSIZ BİR DÜZENLEME OLARAK MECLİS'E GETİRİLECEK
Paketten çıkarılan düzenlemenin önümüzdeki hafta bağımsız bir düzenleme olarak Meclis'e getirileceği öğrenildi. Muhalefet varlık barışı düzenlemesinin tasarıdan çıkarılması kararının ardından 8'i hariç diğer maddeler üzerindeki tüm önergelerini geri çekti.


Muhalefet önergelerin olmadığı maddeler üzerinde söz de almadı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Varılan uzlaşmayla varlık barışını çekiyoruz. Haftaya yeni bir düzenleme olarak Plan ve Bütçe Komisyonu'nda tartışacağız" bilgisini verdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR