BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
İŞÇİ

Taşeronda son durum ne işte tüm detaylar

Taşeronda son durum ne? Taşeron işçilerin kadro düzenlemesinde neler var? Taşeron işçilerin kadrosu ne zaman verilecek, 2018'e yetişecek mi? Taşeron ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Taşeronda son durum ne işte tüm detaylar

Taşeron hakkında birbir açıklamalar gelmeye devam ediyor. Ancak cevabı hala aranan birçok soru var. Bu soruların cevabı yasa ve ardından çıkarılacak yönetmelikle ortaya çıkacak. Öncesinde ise taşeron hakkındaki bu derlemeye bir göz atın. 1 - Sürekli işçi kadrosuna kimler geçecek? Genel bütçeli idareler, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, üniversiteler, sosyal güvenlik kurumları, hastaneler ve üst kurullarda çalışan 450 bin kişi ‘sürekli işçi (4D)’ kadrosuna alınacak.

Taşeronda son durum ne işte tüm detaylar

2- KİT’lerde çalışan kadro alacak mı? KİT’lerde taşerona bağlı olarak çalışan işçilerin kadroya alınması konusunda Maliye ve Çalışma Bakanlıkları’nca yürütülen çalışmalar var. Çalışma bitince netleşecek. 3 - Mevsimlik işçinin avantajı ne? Çaykur, Şeker Fabrikaları, Orman Genel Müdürlüğü gibi kuruluşlarda çalışan işçiler halen 5 ay 29 güne kadar istihdam ediliyor. Bu işçiler 4 ay daha fazla çalışabilecek.

Taşeronda son durum ne işte tüm detaylar

4 - Sözleşme süresi ne olacak? Kadroya geçenlerde 1-3 yıl gibi sözleşme olmayacak. Süresiz sözleşme olacak. 5 - Şartlar neler olacak? Kadroya alınacaklar için eğitim, yaş, asıl iş-yardımcı iş gibi kriterler olmayacak.

Taşeronda son durum ne işte tüm detaylar

6 - Ücret değişikliği olacak mı? Taşeron işçiler için bir süredir toplu sözleşmeler imzalanıyor. Taşeron işçiler kadroya alındıklarında, sözleşme süresinin bitimine kadar aynı ücreti almaya devam edecekler. 7 - Emekli olanlar ne olacak? Emekli maaşı alanlar devlette çalışamıyor. Ama, emeklilik yaşı gelip de halen prim günü nedeniyle maaş alamayan çalışabilecek.