BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
İŞÇİ

Taşerona kadronda son durum ne sürpriz görüşme gerçekleşti

Taşeron kadroda son durum ne taşeron ne zaman kadroya geçecek sorusuna Başbakan Binali Yıldırım son dakika yanıt verdi. Taşerona kadroda gözler yıl sonuna çevrildi.

TAŞERON işçilere kadro konusu gündemde yerini korurken Ankara'da Başbakan Yıldırım'ın Türk-iş temsilcileriyle programı dışında görüşecek olması nedeniyle dikkatler bu görüşmeye çevrildi. Binali Yıldırım yaptığı son dakika açıklamayla taşerona kadro tarihi verdi. 

Başbakan Yıldırım programında gözükmemesine rağmen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret eden Binali Yıldırım, taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili açıklama yaptı.

TAŞERON İŞÇİLERE TARİH VERDİ

Kadro bekleyen taşeron işçilere müjde. Yılan hikayesine dönen taşerona kadro düzenlemesinde sona gelindi. Türk-İş'e giden Başbakan Binali Yıldırım, taşeron kadro düzenlemesinin yıl çıkmadan tamamlanacağını söyledi. 

"Taşeron konusu için hükümet olarak uzun süreden beri Çalışma Sosyal Güvenlik, Maliye bakanlıklarımız çalışma yürütüyor. Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağız ve çalışanlarımızı, kamuda taşeron olarak çalışanların statülerini bir kalıcı esasa bağlayacağız. Bu yıl çıkmadan bu işe noktayı koymayı hedefliyoruz."

BAKAN AÇIKLAMIŞTI

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, taşerona kadro düzenlemesinin yıl sonuna kadar biteceğini söylemişti. Sarıeroğlu, "Beklenti içinde olan birçok kesim var. Taşeronda çalışan arkadaşlarımız bunlardan en önemlisi. AK Parti olarak bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. İnşallah taşerondaki kardeşlerimizin kamudaki istihdamlarındaki beklentiyi karşılayabilmek için bir aydır Maliye Bakanımız ile çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmayı çok kısa sürede tamamlayarak, kardeşlerimiz ile paylaşacağız. İnşallah sıkıntılarına beklentilerine, taleplerine yeni yasama döneminde yeni yıla girmeden bir cevap vermiş olacağız" diye konuşmuştu.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR