BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
GÜNCEL

POLSAN, kayıp para iddialarını yalanladı!

Polis Bakım ve Yardım Sandığı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muammer Buçak, POLSAN'a ilişkin bazı medya kuruluşlarında bulunan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Buçak, Emniyet Teşkilatı'nın içine tefrika sokmak ve yıpratmak maksadıyla sık sık aynı şahıslar tarafından çıkarılan haberlerin kimlere ve nelere hizmet ettiğinin Türk milleti ve Emniyet Teşkilatı tarafından iyi bilindiğine kaydetti.

POLSAN Başkanı Buçak, bazı basın yayın organlarının haber kaynağı olarak gösterilen ve meslekten ihraç edilmiş olan İrfan Çelik'le ilgili durum hakkında bilgi verdi. Söz konusu gazete manşetlerinde haber kaynağı olarak gösterilen ve hukuki durumu kanun önünde tartışmalı olan bir oluşumun genel başkanı olduğunu iddia eden İrfan Çelik'in bütün iddialarının yine anılan aynı oluşumun genel başkanı tarafından yalanlandığına dikkat çekti. POLSAN'ın bilanço ve gelir tablosu gibi resmi raporları web sitesi üzerinden yayınlandığını kaydeden Buçak, "Hangi şirketinin zarar ettiği hangi şirketinin ise kar ettiği, bu raporlar üzerinde gayet açık ve net bir şekilde görülmektedir. Tüm ortaklara ve site ziyaretçilerine açık olan bu raporları, saklı ve gizli bir şeyi ortaya çıkarmış gibi değiştirip, tutarsız bir şekilde belli kısımlarını yayınlamak iş bilmezliği, anlamaz lığı ve art niyeti ortaya koymuş ve POLSAN ailesini ciddi şekilde üzmüştür. POLSAN'ın 2011 yılı web sitesi faaliyet raporunda karı 70 milyon 207 bin 252 TL, 2012 yılı karı ise 93 milyon 726 bin 196 TL olarak açıklanmıştır. 2013 yılında da bir önceki yıla göre karında yüzde 10 artış beklenmektedir." ifadelerine yer verdi.

200 MİLYON MEVDUAT İDDİASI ART NİYETLİ

POLSAN'ın hiçbir banka ya da finans kuruluşuyla ilgisi olmadığını vurgulayan Buçak, mevduatlarını, ortaklarının ve POLSAN'ın azami menfaatleri göz önüne alınarak tüm bankalardan teklif alınarak en yüksek kar oranı veren banka ya da finans kuruluşlarında değerlendirildiğine değindi. "Banka ve finans kuruluşlarındaki toplam mevduatı 21 Aralık 2013 itibariyle 192 bin 796 milyon TL'dir. POLSAN, mevduatlarını en yüksek kar getirisi veren 17 ayrı banka ya da finans kuruluşunda 25 ayrı hesapta değerlendirmektedir." diyen Buçak, şöyle devam etti: "Bu mevduatın 4'te biri devlet bankasında değerlendirilmektedir. Dört ayrı özel finans kuruluşundaki POLSAN'ın mevduatı yürürlükte olan katılımcı tip ortaklık uygulaması gereği, 25 milyon TL olup bu da POLSAN'ın toplam mevduatının yüzde 13'üne denk gelmektedir. Çıkan gazete haberinde sadece bir finans kuruluşunda POLSAN'ın 200 milyon TL mevduatı olduğu haberinin ne kadar yanlış ve art niyetli olduğu aşikardır."

465 MİLYON KAYIP PARA MANŞETİ YALAN

"POLSAN'ın 465 milyon TL'si kayıp" olduğu haberinin hiçbir mesnede dayanmayan tamamen uydurma bir haber olduğuna dikkat çeken Buçak,"Bir milyarın üzerinde öz sermayesi olan bir sandığın 465 milyonunun kayıp olması gibi komik, akıllara zarar bir iddiayı, hiçbir araştırma ve soruşturmaya tabi tutmadan manşetlere taşımanın nasıl bir gazetecilik anlayışı olduğunu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 2011-2012 ve 2013 yılı bilançolarında yayınlanacak olan POLSAN'ın öz sermayesine bakılacak olursa öz sermayesinde bir düşüş olmadığı, aksine bir yükselme olduğu görülecektir." ifadelerini kullandı. "Yüksek Yargı Organlarının Çocuklarının Yurtdışında Okutulması" iddialarının da gerçeği yansıtmadığını ifade eden Buçak, POLSAN'ın tüzüğünde burs verme, öğrenci okutma gibi bir yardım şekli olmadığını ve okutmak için para verilmediğini belirtti.

"YÖNETİM GİDERLERİ HESABI YANLIŞ AKTARILIYOR"

POLSAN'ın gelir gider tablosundaki 2011 -2012 toplam 17 milyon TL'ye yakın yönetim gideri olduğuna ilişkin haberlerin maksatlı olarak yanlış yönlendirildiğini kaydeden Buçak şöyle devam etti: "Bu giderler yönetim kurulunun giderleri değil POLSAN'ın başta personel giderleri olmak üzere, elektrik, su, telefon, doğalgaz, temizlik, güvenlik, işletme, bakım onarım, haberleşme, sigorta, tanıtım, banka ve amortisman giderleri gibi giderlerdir. Bu giderlerle yönetim kurulu üyelerinin hiçbir ilgisi yoktur."

Buçak, altmış yılı aşkın bir süredir Türk Polis Teşkilatı personelinin arasında yardımlaşma ve dayanışmayı amaçlayan POLSAN hakkında ortaya atılan iddiaları tek taraflı olarak gündeme taşıyıp alet olanlar hakkında her türlü hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR