BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.301,82
GÜNCEL

ÖSYM açıkladı! MBSTS sonuçları 2018 öğrenme ekranı

MBSTS 2018 sınav sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ile birlikte düzenlenen Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı'na (MBSTS) katılan milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği sınav sonuçları açıklandı.

Diyenet personeli için büyük öneme sahip olduğu için yakından takip edilen MBSTS sınav sonuçlarına https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz. Adaylar, T.C Kimlik / YU Numarası ve şifresiyle Aday İşlemleri Sistemi'ne (AİS) giriş yaparak MBSTS sınav sonuçlarını öğrenebilirler. ÖSYM'nin internet sayfasından duyurulan MBSTS sınav sonuçları için, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

2018 DİB MBSTS SINAV SONUÇLARI: 7 Nisan 2018 tarihinde uygulanan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavının (2018-DİB-MBSTS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 3 Mayıs 2018 tarihinde saat 15.00'den itibaren https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri erişebilir.

2018 MBSTS sınavı 7 Nisan tarihinde yapıldı. Sınava ait sonuçlar 3 Mayıs 2018 tarihinde açıklandı. Kur’an Bilgisi (Kur’an tarihi, tecvid, Kur’an’ı anlama ve meal bilgisi), Tefsir, Akaid ve Kelam, Fıkıh ve İlmihal, Hadis, Siyer ve İslam Tarihi, Dinler ve Mezhepler Tarihi sınav konularındandır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR