BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Milli Eğitim Bakanlığı'nda FETÖ operasyonu çok sayıda gözaltı

FETÖ soruşturmasında günün son dakika haberleri Ankara'dan geliyor. FETÖ soruşturması kapsamında Enerji Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda son dakika 85 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

FETÖ soruşturmalarında son dakika gelişmesi yaşandı. Enerji Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda gözaltı kararları çıkarıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda aralarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığından ihraç edilenlerin de bulunduğu 85 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenlerin de bulunduğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruşlardan 60, Milli Eğitim Bakanlığından 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 

Şüphelilerden yaklaşık 40'ının gözaltına alındığı, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü, diğerlerinin gözaltına alma işleminin sürdüğü bildirildi. Şüphelilerin FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu ve çoğunun KHK ile ihraç edildiği öğrenildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR