BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
İŞÇİ

Mehmet Müezzinoğlu'dan çarpıcı asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan asgari ücretle ilgili açıklama geldi. Mehmet Müezzinoğlu asgari ücret ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücretle ilgili İnternethaber.com'a özel çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Asgari ücret yeni yıla bin 400 lira olarak girdi. Asgari ücreti yeterli buluyor musunuz sorusuna Mehmet Müezzinoğlu şöyle yanıt verdi:

Asgari ücrette esasında hükümetin, bakanlığın rolünün olmasını anlamakta zorlanıyorum. Çünkü asgari ücreti devlet vermiyor. Asgari ücreti işveren veriyor. Ama devlet 'bundan az veremezsin' diyor. Başkasının verdiği paranın ne kadar olacağına bir bakanın karar vermesi çok reel değil. Hükümeti de bakanı da hedef yapıyor. Biz hükümet olarak işçimizin de işverenimizin de her zaman yanındayız. Burada hükümet olarak, gelişmiş ülkelere baktığımızda bir standardın altına müdahale edeyim diyor. Biz de standardın altına düşmesin diye 'kusura bakma olmaz' diyoruz. İçinize sindi mi diyorsunuz mümkün mü? Ama işveren de dünya ile rekabet ediyor. İşsizlik yüzde 11.8'e çıkmış. İşverenin işgücü maliyetlerini arttırdığımızda işsizlik oranı da yükselttiğimizde bir problem çözmüş oluyor muyuz? Yoksa ilave sorunlar mı üretmiş oluyoruz? Dolayısıyla bıçağın öyle bir ucu var ki sivri uç. Bazen hem deliyor hem kesiyor. Ben o gün de söyledim. Benim vicdanen 'ne kadar güzel bir rakam' diyebilmem mümkün değil. Ama Türkiye'nin koşullarında 3.5 milyon işsiz şuan kapının önünde bekliyor. İş arıyor. İşveren benim büyümem ve dünya ile rekabet etmek lazım diyor. Burada denge ve istikrarı bozmadan, popülist davranmadan realiteden uzaklaşmadan davranmak gerekir. Bu yalnız birey için ailede iki çalışan belki 3 çalışan var. 3 tane asgari ücretli anne, baba bir tane de çocuk. 3 tane 1400 lira girdiğinde eve 4200 lira bereket versin.

RÖPORTAJIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR