BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,76
ALTIN 2.489,15
MEMUR

MEB'den son dakika öğretmenler açığa alındı

Milli Eğitim Bakanlığı'dan son dakika görevden alma kararı geldi. MEB tarafından gelen son dakika bilgisine göre PKK bağlantılı 11 bin 285 öğretmen açığa alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı'dan son dakika görevden alma kararı geldi. MEB tarafından gelen son dakika bilgisine göre PKK bağlantılı 11 bin 285 öğretmen açığa alındı.

14 bin PKK yanlısı öğretmenin açığa alınmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığınca, bölücü terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 11 bin 500 öğretmen açığa alındı. Valiliklerin koordinesinde yürütülen soruşturma sonuçları ile birlikte açığa alınan öğretmen sayısının 14 bine ulaşmasının beklendiği bildirildi.

BAŞBAKAN DİYARBAKIR'DA AÇIKLAMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırım, hafta sonunda Diyarbakır'da katıldığı yemek programında "14 bin PKK'lı öğretmen açığa alınacak" demişti. 

Başbakan Yıldırım şöyle konuşmuştu: "Bölgede PKK ile yakınlığı olduğu tahmin edilen 14 bin civarında öğretmen olduğu ifade ediliyor. Bu öğretmenler hakkında gerekli tahkikat yapılıncaya kadar açığa alma işlemi yapılacak. Gerekli tahkikat sonrasında PKK ile işbirliği ve irtibatı olanlar varsa bunlar ihraç edilecek. Bizim için bu toprağı bölmek isteyen Türk de olsa Kürt de olsa fark etmez. Hepsi bölücüdür, teröristtir."

SAYI 14 BİNİ BULACAK İDDİASI

AA haberine göre, valiliklerin koordinesinde yürütülen soruşturma sonuçları ile birlikte açığa alınan öğretmen sayısının 14 bine ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR