BIST 9.069
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,12
MEMUR

KPSS'siz memur alımı yapılacak mı?

FETÖ operasyonları neticesinde binlerce memur görevden alındı. Yapılan yeni memur alımlarından KPSS şartı aranacak mı? İşte ayrıntılar...

KPSS'siz hangi kurumlara atama yapılıyor sorusu son günlerde vatandaşlar tarafından sıkça sorulmaya başlandı. Peki KPSS'siz memur alımı yapılacak mı? İşte cevabı...

Birçok kamu kurum ve kuruluşlarına memur ataması yapılacak. KPSS'siz memur alımı yalnızca özel harekat polisleri için geçerli. İşte memur alımı yapan kurumlar:

1) Cezaevleri ve Tevkif Genel Müdürlüğü’nün 3721 kişilik ilanı var. İnfaz Koruma Memuru ve çeşitli unvanlarda personel alınacak olup başvurular 19 Eylül’de başlayacak. Eskiden olduğu gibi KPSS + Mülakat veya uygulama sınavıyla personel alınacak.

2) Adalet Bakanlığı’nın 2161 sözleşmeli, 210 kadrolu personel ilanı var. Zabıt Katibi ve çeşitli unvanlarda personel alınacak olup başvurular 22 Ağustos’ta başlamıştı. Yine KPSS + Mülakat veya Uygulama sınavlarıyla personel alınacak.

3) Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 bin öğretmen alımı var. Sözleşmeli öğretmen alımı da KPSS + Mülakat ile yapılmakta.

4) POMEM, 10 bin polis alımı başvuruları da 19 Ağustos’ta bitmişti. 9 bin erkek, 1000 kadın polis alımında da KPSS şartı var.

5) Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 400 sözleşmeli personel alımı var. Başvurular tamamlanmıştı, mülakatlar henüz yapılmadı. Bu alımda da KPSS şartı var.


Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR