BIST 9.055
DOLAR 32,31
EURO 35,10
ALTIN 2.292,53
GÜNCEL

Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesinin ayrıntıları! 13-14 büyükşehirde...

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki görüşmenin ayrıntılarını aktardı. İşbirliğinin Türkiye genelinde değil bazı büyükşehirlerde yapılması yönünde bilgi alındığını aktaran Canova, bu şehirlerin İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana olarak sıraladı.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmeye dair edindiği kulis bilgilerini aktardı.

Dicle Canova, CHP- İYİ Parti ittifakının Türkiye genelinde değil bazı büyükşehirler için geçerli olacağını ileri sürdü. Mutabakat yazılı olmasa da her iki lider, Ankara ve Mersin gibi büyükşehirlerde ayrı ayrı girilecek seçimlerden bir sonuç alınamayacağı konusunda hem fikir. Buna göre iki parti de büyükşehirler için anket yapacak ve sonuçlar her iki partinin heyetleri arasında değerlendirilerek teknik çalışma yapılacak. İşte sözlü mutabakattan bazı satır başları:

İYİ Parti cephesine göre kısa sürede teknik görüşmelere geçilecek. İYİ Parti'ye göre 13-14 büyükşehirde güç birliğine gidilirse sonuç alınabilecek. İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana; bunlar arasında sıralanıyor. 'Kazan-kazan esası üzerinde durulmalı' mesajları veriliyor. Her iki parti de kritik şehirlerde çalışma yapılacak. Ardından da isimler belirlenecek ve teknik detaylara girilecek.

 
"AKŞENER ANKARA'YI İSTİYOR"

Bizim edindiğimiz bilgilere göre en zor denklem Ankara olacak. Bir kere Akşener için kırmızı çizgi. İYİ Parti'de olmasını istiyor Akşener. Henüz görüşünde bir değişiklik olmadığı ifade ediliyor. Görüşmede Kılıçdaroğlu'na doğrudan Ankara, doğrudan Mansur Yavaş üzerinden bir mesaj vermediği belirtiliyor.

"YAVAŞ'IN AÇIKLAMALARI İKİ LİDERİ İNCİTTİ"

Ama şu da söyleniyor. Mansur Yavaş'ın yaptığı son açıklamalar; 24 yıllık partizanlıktan ders alınmadığı, genel başkanların uzlaşıp kendilerine gelmesi gerektiği mesajları her iki lideri de incittiği ifadesi kullanılıyor. Dolayısıyla artık Mansur Yavaş isminin Ankara'da ikinci, üçüncü, dördüncü planda olduğunun altı çiziliyor. Bir başka isim üzerinden de iki parti işbirliğine gidebilecek. Bunu anlıyoruz.

"MANSUR YAVAŞ'A SICAK BAKILMIYOR"

CHP'ye sorduğumuz zaman ise zaten CHP'de Mansur Yavaş ismine tabanda sıcak bakılmadığı bildiriliyor. CHP de Ankara'da özel bir çalışma yaptırıyor. Bir iş adamı mı, bürokrat mı kimi istiyor Ankaralı bunu araştırıyor CHP. Bu araştırmada bambaşka isim ortaya çıkabilir.

İYİ PARTİ'NİN İSTEĞİ

Neden zor denklem? İYİ Parti adayı üzerinden seçimlere gidilmesi isteniyor. Konuştuğumuz İYİ Partili bir kurmay, 'İki parti de Ankara'yı istiyor. Eğer bir ili kazanmak için yüzde 38'lik oy isteniyorsa, önemli olan yüzde 38'i bir şekilde bulmak. Yüzde 35'te yüzde 3 de kazanamıyor. Mantıklı hareket etmek gerekiyor' dedi."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR