BIST 9.879
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.458,83
MEMUR

Kamuda FETÖ'cü memur temizliği ne kadar sürecek?

Ak Parti Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, kamudaki FETÖ temizliği ile ilgili son durumu aktardı.

Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Kamuda FETÖ yapılanması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kamuda FETÖ'cü memur temizliği ne kadar sürecek? Kamudaki FETÖ'cü memurlar temizlendi mi? Ayrıntılar memurhaber.com'da.

Ak Parti Milletvekili ve eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın açıklamalarından önemli satır başları:

"Burada baktığımızda bu FETÖ olarak adlandırdığımız örgüt, hayatım tüm organlarına girmiş mi girmiş. Bunun içerisinde Sivil toplum yapılanması var, medya yapılanması var.

Medyadaki mensupları gözaltına alındığında kim sahip çıktı bunlara? En büyük yaygarayı CHP milletvekilleri yaptı. 2-3 Yıldır FETÖ ile çok ciddi mücadele var fakat CHP 'nin bu mücadeleyi aksatmak için ellerinden geleni yaptılar.

"AK PARTİ YOKKEN SIZMAYA BAŞLADILAR"

Bu örgüt ciddi şekilde devlet kurumlarına sızmışlar ! AK Parti zamanında mı sızmışlar? AK Parti yokken, Tayyip Erdoğan bunlar vardı. Ve o zamandan devlete sızmaya başladılar. Yani 70'li yıllardan itibaren sızmışlar. AK Parti döneminde atılan bir takım demokratikleşme adımlarından istifade ederek veya istismar ederek farklı kurumlarda güç sahibi olmaları söz konusu.

"HÜKÜMETİ DEVİRMEYE YÖNELİK ATTIKLARI ADIM 2011'DİR"

Bu özellikle 2010 sonrasıdır ,2011'dir. Bunların da hükümeti devirmeye yönelik attıkları adım bu döneme denk gelir. Seçimleri AK Parti kazanınca biliyorsunuz bu böcek meselesi 2011 sonudur. 2012'nin başında MİT müsteşarını gözaltına almaya yönelik bu girişim gerçekleşti. 2013 'de 17 Aralık gerçekleşti. O süreçte bunlar gerçek yüzlerini belli edecek hareketler yapmaya başladılar. Yani devlet gücünü kullanarak, devlete operasyon yapmaya başladılar. Ve o zaman bunların bu yüzü ortaya çıkmaya başladı. Ondan önce bakıldığında muhalefet partileri dahil farklı bir algıyla bakıyordu mücadeleye. Bunlar bir takım kumpaslar kuruyorlar. Bu mücadeleyi biz 4-5 yıldır vermeye çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı'mızda zaten özeleştiri yaptı. Burada herkesin öz eleştiri yapması lazımdır. Netice de meclis sadece AK Parti'ye gelmedi. CHP 'de, MHP'de, HDP'de vardı.

FETÖ'CÜ MEMUR TEMİZLİĞİ NE KADAR SÜRECEK?

Bunların 17 Aralık'tan sonra devlet içerisinde operasyon yapma kabiliyeti kırıldı. Ondan dolayı darbe girişimi başarılı olamamıştı. Çünkü kritik görevdekilerin yerine başkaları getirilmişti. Böyle olmasaydı diğer devlet kurumlarının da işin içine gireceği bir kalkışmaya dönerdi. O operasyon kısmı kırıldı. O savcılar, emniyet müdürleri vs. Bu 15 Temmuz'dan sonraysa biraz bir alt kademeye dönük olarak. Bunların bu operasyonu gerçekleştiren, önce operasyonu planlayan akıl takımı tasfiye edildi. Şimdi uygulayan takım tasfiye ediliyor. Ama bu yapı %100 temizlenmiş değil.

"3-5 AYDA TEMİZLENMEZ"

Bu uzun soluklu bir mücadeledir. 40 yılda bunlar sinsice bu birikimi sağlamışlar.3-5 ayda bunu temizleyemezsiniz. Takiye var, kripto paralelciler çıkıyor. Bir kişiyi alıyorsunuz yerine getirdiğiniz de paralel çıkıyor. Bu kolay bir şey değil. Çünkü onlar sürekli bu işe odaklı ve bunları planlıyor ama devletin bir sürü işi var. Cerablus, başka terör örgütleri var yapılması gereken icraatlar var. Konsantrasyonun kaybedilmemesi lazım.

OHAL Süresi Uzatılacak Mı? Sorusuna Akdoğan: " tabi ben şimdi hükümetin içinde olmadığım için veriler önümde yok. Bunu hükümet değerlendirebilir. Bu mücadelenin uzun soluklu olması gerekiyor."

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR