BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
İŞÇİ

Emeklilik maaşınızı çalışırken arttırın

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, 31 Aralık 2017 tarihinde emeklilik için zammın geleceğini, SGK'dan yüksek maaş alma yöntemi ve prim kazancını yüksek ödeyip daha fazla emekli maaşı alma hakkında bilgiler verdi.

Emeklilik maaşınızı çalışırken arttırın

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, 31 Aralık 2017 tarihinde emeklilik için zammın geleceğini, SGK'dan yüksek maaş alma yöntemi ve prim kazancını yüksek ödeyip daha fazla emekli maaşı alma hakkında bilgiler verdi. Nacar, ayrıca 2017'de sigortası olmayanların biran önce sigorta yapmaları gerektiği konusunda uyardı.

Emeklilik maaşınızı çalışırken arttırın

Emeklilik için zammın geleceğini vurgulayan Erhan Nacar, ''Bugün bizler emekli olurken, cebimizden çıkacak paraya ve cebimize girecek paraya bakıyoruz. O yüzden 2017 yılında zam var. 31 Aralık 2017 tarihine gelmeden yurtdışı borçlanmasında Avrupa'da yaşayanlar, biran önce gelip Türkiye'de müracaatlarına yapsınlar. Türkiye'de askerlik yapanlar, biran önce askerlik borçları yapılandırıp ödesinler.

Emeklilik maaşınızı çalışırken arttırın

Türkiye'de doğum yapan anneler varsa doğum öncesi sigortalı olanlar ve borçlanma hakkı olan annelerde hiç vakit kaybetmeden, 2017 dolmadan gelip müracaatlarını yapsınlar. Yoksa 2017 emeklilikte zam dönemi ve ceplerinden çok fazla para çıkabilir'' şeklinde konuştu.

Emeklilik maaşınızı çalışırken arttırın

SGK'dan yüksek maaş almanın kolay olduğunu söyleyen Nacar, ''Bunun sadece formülünü bilmek lazım. Çalışırken de 4B'li isteğe bağlı ödeyebilirler. Eğer çalışırken, 4B'li isteğe bağlı öderlerse 25 Şubat 2011 tarihinde çıkan 6111 sayılı torba yasa var ki; Bağ-Kur'luluk devam ederken, sigortalı devam edebilirsiniz.