BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
MEMUR

Emeklilere ağustos ayında zamlı maaş

Memur emeklileri dikkat! Bu aya ilişkin zam farkları hesaplara yatırıldı, önümüzdeki hafta ise Ağustos maaşları yüzde 5 zamlı olarak ödenecek.

Toplu sözleşme kapsamında memur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 5 oldu. Ancak memur emeklileri, maaşlarını Temmuz ayında yatamadı. Memur emeklileri önümüzdeki hafta zamlı maaş alacak. 

Yüzde 5'lik toplu sözleşme zammı, en düşük memur emeklisi aylığını bin 620 liradan bin 701 liraya yükseltti. Söz konusu maaşı alan emeklinin hesabına Temmuz başında zamsız tutar, yani bin 620 lira yatırıldı.

AĞUTOS AYINDA ZAMLI MAAŞ ALACAKLAR

Bu emekliye şimdi de 81 liralık fark ödendi. Önümüzdeki hafta ise söz konusu emekli Ağustos maaşını bin 701 lira olarak alacak. Memur emeklilerinin ay başında maaşı, 4 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileri beklendiği için zamsız yatırılmıştı. Çünkü ilk 6 aylık enflasyon yüzde 6'yı aşsaydı, aşan kısım da yüzde 5'lik toplu sözleşme artışına eklenecekti. Ancak verilere göre enflasyon farkı oluşmadı.

YENİ ARTIŞ YÜZDE 3

Memur emeklilerinin bir sonraki zammı ise yüzde 3 olacak, ayrıca enflasyon farkı imkanı da var. Toplu sözleşmede memur emeklilerinin Ocak 2017 zam oranı yüzde 3 olarak belirlenmişti. Ayrıca 2016'nın ikinci 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 5'i aşarsa, fark verilmesi kararlaştırılmıştı. Bu nedenle enflasyon verileri de memur emeklileri tarafından yakından takip ediliyor. Enflasyon farkı olup olmayacağı ise 3 Ocak'ta belli olacak.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR