BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,60
GÜNCEL

Emekli zamlı yeni maaşlar SGK - Bağkur ne kadar oldu?

Temmuz ayı emekli maaşları ne kadar oldu?

Emekli zamlı yeni maaşlar SGK - Bağkur ne kadar oldu?

Temmuz ayı emekli maaşları ne kadar oldu? Emekliler Temmuz'da ne kadar maaş alacaklarını merak ediyor. Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan bugünkü köşesinden Temmuz 2017 zamlı emekli maaşlarını kademelere göre kuruşu kuruşuna hesapladı. İşte Noyan Doğan'ın emekli maaşı zamlarıyla ilgili yazdığı yazının detayları: "Açıklanan haziran ayı enflasyon rakamları ile birlikte tüm emeklilerin ve görevdeki memurların temmuz ayı zamlı maaşları da belli oldu. SSK ve Bağ-Kur’lular maaşlarını temmuzda yüzde 5.89 zamlı alacak, memur emeklilerinin zam oranı da yüzde 6.89 olarak belirlendi.

Emekli zamlı yeni maaşlar SGK - Bağkur ne kadar oldu?

Bu yılın ilk yarısına ait enflasyon açıklandı, böylece 12 milyona yakın emekli ile çalışan memurların da alacağı zam belli oldu. Hem memur ve emeklileri hem de SSK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ve temmuz olmak üzere senede iki kere zam alıyor. Kuruşu kuruşuna emekli zamlarıZam oranı, bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan, TÜFE’deki enflasyona göre hesaplanıyor. Bu yılın ilk 6 ayındaki enflasyon rakamı da yüzde 5.89 olarak gerçekleşti.

Emekli zamlı yeni maaşlar SGK - Bağkur ne kadar oldu?

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ LİRA? Peki, bu enflasyon, emeklilerin maaşlarına nasıl yansıyacak? SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz ayında maaşlarını yüzde 5.89 zamlı alacak. Böylece en düşük SSK emekli aylığı 1.485 liraya, en düşük Bağ-Kur emekli aylığı da 1.330 liraya yükselecek. Yeni zam ile birlikte en düşük tarım emeklisinin maaşı da bin liranın üzerine çıkacak. Zamdan; SSK emeklileri, SSK tarım emeklileri, Bağ-Kur emeklileri, Bağ-Kur tarım emeklileri, özel sigorta emeklileri, banka emeklileri, iş kazasından dolayı aylık maaş alanlar, iş hastalıklarından dolayı aylık maaş alanlar ve iş kazası ve meslek hastalığından dolayı ölüm aylığı alanların eş, çocukları da yararlanacak.

Emekli zamlı yeni maaşlar SGK - Bağkur ne kadar oldu?

Gelelim memur ve memur emeklilerinin zammına. Emekliler ile görevdeki memurlar hem toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 4 zam hem de enflasyondan kaynaklı fark alacaklar. Açıklanan enflasyon ile birlikte bu fark da yüzde 2.89 oldu. Yani, çalışan memurlar ile emeklileri temmuzda maaşlarını yüzde 6.89 zamlı alacak. Yeni zam ile birlikte de en düşük emekli memur aylığı 1.871 liraya çıkacak.