BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
MEMUR

Emekli ve memur hakkını alacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ağustos'ta yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde hem emeklilere hem de kamu çalışanlarına en yüksek zammı vermek içni çalıştıklarını söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, milyonlarca vatandaşın cüzdanını ilgilendiren açıklamalar yaptı.

Toplu sözleşmede emeklilere ve kamu çalışanlarına en iyi zammı vermek için çalıştıklarını belirten Ağbal, esnaf için de asgari geçim indirimi (AGİ) benzeri bir vergi iadesi sistemi üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yapılandırmalara başvurmayan mükelleflerin üzerine gideceklerini hatırlatan Ağbal, "Ancak önce ödeme durumu olup olmadığına bakacağız" dedi.

Gazetelerin ekonomi müdürleri ile bir araya gelen Naci Ağbal, gündemdeki konularla ilgili soruları cevaplandırdı. Takvim'de yer alan habere göre, ekonomik göstergelerin son dönemde hep iyi geldiğini anlatan Ağbal, "Ekibimin bana hazırladığı bir tablo var, sol sütunda o göstergelerin kendisi var, sonra da aylar var.

Hücrelerde de göstergelerin durumuna göre renkler veriyorlar. Diyelim ki gelen gösterge kötüyse kırmızı ile renklendiriyorlar. Yani iyi-kötü böyle ortada bir şeyse sarı renkte yapıyorlar. Birazcık iyiyse açık yeşil, çok iyiyse koyu yeşil. İlk aylarda yoğun kırmızılar geliyor, sonra kırmızılar yavaş yavaş böyle açık kırmızılara dönüyor, sonra açık yeşile dönüyor, şimdi koyu yeşiller geliyor" dedi.
Ağbal, şu mesajları verdi:

TOPLU SÖZLEŞMEYE HAZIRIZ:

2006'da ilk toplu sözleşmede masaya oturduğumda Bütçe Genel Müdürüyüm, dolayısıyla herhalde bu toplu sözleşme tarihinde bütün süreçleri en iyi bilen insanlardan bir tanesiyim.

AK Parti hükümetleri döneminde kamu çalışanları ciddi anlamda bir kazanım elde etti. Enflasyonun üzerinde bu zamana kadar bir artış ve refah aldılar. Hükümet olarak kamu çalışanlarımızın, emeklilerimizin mali ve sosyal haklarının bütçe imkanlarını gözeterek artırmak bir politikamız.
Burada hiçbir tereddüt yok, yani sosyal devlet anlayışının bir gereği. Bu toplu sözleşme görüşmelerinde bir taraftan bütçenin dengeleri ve bütçenin ihtiyaçlarını bir taraftan da kamu çalışanlarının taleplerini birlikte değerlendireceğiz.

Biz kamu çalışanlarımızın, emeklilerimizin mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesi konusunda bugüne kadar güzel şeyler yaptık. Özellikle hizmet kolları bazında birtakım iyileştirmeler yapacağımızı söyleyebilirim.

2000 SONRASI İNTİBAK...

İlk intibakı çalışırken bu konuları 2000 sonrası dönem için de masaya yatırdık, çalıştık. O zaman Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki arkadaşların teknik açıklamasına göre birinci yaptığımız intibakın haklı ve hukuki bir gerekçesi vardı. Ama 2000 sonrası dönemde emekli olanlara o dönemdeki emeklilik şartları itibariyle bakıldığında, 2000 öncesi gibi değil.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR