BIST 8.976
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,68
GÜNCEL

Ehliyet sınav sonuçları MEB sorgu ekranı

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı, 27 Ağustos tarihinde yapılan ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu yanıt buldu. Ehliyet sinav sonuclarini meb.gov.tr'den ve memurhaber.com'dan öğrenebilirsiniz.

Ehliyet sınav sonuçları MEB'den gelen son dakika bilgisine göre açıklandı. 27 Ağustos'ta sınava giren adayların heyecanlı bekleyişi sona erdi. Ehliyet sınavı sonuçları 8 Eylül tarihinde açıklandı. Sınav sonuçlarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

MEB tarafından MTKS-3 ve MTSKS-4 birleştirilerek 27 Ağustos'ta gerçekleştirilen ehliyet sınav sonuçları açıklandı.  15 Temmuz darbe girişimi sebebiyle iki kez ertelenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS) 27 Ağustos'ta 422 bin 315 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirildi. Sürücü adayları tarafından merakla beklenen ehliyet sınav sonuçları bugün açıklandı. İşte ehliyet sınav sonuçlarını öğrenmek için detaylar...

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarını meb.gov.tr ve memurhaber.com'dan öğrenebilirsiniz.

27 AĞUSTOS EHLİYET SINAV SONUÇLARI

Stajyer sürücü adayları, 15 Temmuz darbe girişimi sebebiyle ertelenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı için 27 Ağustos'ta saat 11.00'de sınava girdi. Sınav yurt genelinde bin 250 okul ve 22 bin 693 salonda 422 bin 315 kursiyerin katılımıyla, MTKS-3 ve MTSKS-4 birleştirilerek gerçekleştirildi.

EHLİYET SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN

STAJYER EHLİYET NASIL İŞLEYECEK?

Stajyer ehliyet almaya hak kazanan sürücü adayları, 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra trafik tescile müracaat edip hiçbir ücret ödemeden normal ehliyet alabilecek. 2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacak. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR