BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.428,60
ÖĞRETMEN

Dünyanın en iyi 10 öğrenci şehri

İngiliz yurtdışı eğitim danışmanlık firması olan Quacquarelli Symonds tarafından her yıl dünyanın en iyi öğrenci şehirleri belirleniyor. İşte o şehirler:

Dünyanın en iyi 10 öğrenci şehri

Avrupa’nın en pahalı şehirlerinden birisi olan Paris, dünyanın en iyi öğrenci şehirleri arasında ilk sırayı alıyor. En güzel öğrencilik hayatının yaşanacağı yer olarak gösterilen Paris, pahalı olmasına rağmen yüksek bir yaşam kalitesi sunuyor. Paris’in bu sıralamada ilk sırayı almasının nedeni ise kültürel zenginlik ve dünyanın en iyi üniversiteleri arasına 17 üniversitesini sokmuş olması gösteriliyor.

Dünyanın en iyi 10 öğrenci şehri

İngiltere’nin yaşam kalitesi yüksek şehirlerinden birisi olan Londra, lisans ve lisansüstü öğrenciler için en iyi yerlerden birisi. Özellikle 2013 – 2014 öğretim yılı rehberine göz atıldığı zaman da öğrencilerin genellikle tercih ettiği görülüyor. Londra’da eğitim alan öğrencilerin birçoğunun iş imkanlarının da gayet iyi olduğu biliniyor. Okul dışı aktiviteler, konaklama ve arkadaşlık ilişkileri anlamında da Londra’nın tam olarak öğrenci şehri olduğu söylenebilir.

Dünyanın en iyi 10 öğrenci şehri

Okuma – yazma oranı yüksek olan Singapur, öğrenci şehirleri arasında 3. sırayı alıyor. Singapur nüfusunun % 95,4’ünün okur – yazar olduğu bilinmektedir. Sağlık, sosyal ve kültürel hayat anlamında da iyi bir ülke olan Singapur’un 17 modern hastanesi de bulunuyor. Üniversiteleri ise; National University of Singapore, Nanyang Technological University, SIM Üniversitesi, Singapore Management University ve Girne Amerikan Üniversitesi Singapur Kampüsü.

Dünyanın en iyi 10 öğrenci şehri

Avustralya şehirlerinden olan Sidney de, tam bir öğrenci şehri diyebiliriz. Avustralya’nın dünyanın en pahalı şehirlerinden birisi olmasına rağmen ekonomi dahil olmak üzere birçok alanda merkez şehirlerden birisi olması Sidney’i özel yapıyor. Gece hayatının hiç bitmediği ve her daim otobüs seferinin bulunduğu bir şehir. Sidney’in en önemli üniversitesi Sidney Üniversitesi’dir ve 1850 yılında kurulan köklü bir üniversitedir. Avustralya’nın en eski üniversitesidir ve 2009 yılında 47,775 öğrenci sayısına ulaşarak ülkenin en büyük ikinci üniversitesi unvanını almıştır.