BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,37
GÜNCEL

Darbeci askerler de 'ByLock' kullanmış!

FETÖ'cü askerlerin darbe girişiminde bulundukları gece örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandığıı ortaya çıktı. Cuntacılar tüm gelişmeleri bu program üzerinden takip ettiği belirlendi.

15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan cuntacı askerlerin FETÖ'nün örgüt içi mesajlaşmada kullandığı 'ByLock' programından haberleştikleri ortaya çıktı.

Genelkurmay Karargahı'ndan o geceye ait elde edilen yeni görüntülerde, cuntacıların sözde sıkıyönetim bildirisinin okunduğu sırada hainlerin aynı anda telefonlarıa bakarak, ByLock'dan gelen ortak mesajı okudukları görüldü. Bu görüntüler Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe girişimi kapsamında yürüttüğü soruşturmayla ilgili dosyaya delil olarak konuldu. Görüntülerde ayrıca sivil kıyafetli bir kişinin de telefonuna gelen mesajı okuduğu görüldü. Kayıtları inceleyen polis, bu kişinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın 27 Mayıs'ta emekliye ayrılan Emir Astsubayı Başçavuş Serhat Pahsa olduğunu tespit etti. Genelkurmay'a gönderilen MİT raporlarında da FETÖ mensubu olarak değerlendirildiği öğrenilen Pahsa'nın 1 Ağustos'taki YAŞ'ta emekliye sevk edileceğini anladığı için emekliye ayrıldığı belirlendi.

HER YERDE ARANIYOR

Pasha'nın cuntacı astsubayları organize eden ve harekete geçiren isim olduğu tespit edildi. Görüntülere yansıyan bir başka ayrıntıya göre ise Pahsa'nın başçavuş emeklisi olmasına rağmen kendinden rütbeli askerlere talimat vermesi oldu. Bu da Pahsa'nın örgüt hiyerarşinde diğerlerinden daha üstte olduğunu ortaya koydu. serhat Pahsa'nın darbe girişiminin ertesi günü yurt dışına kaçtığı belirlerndi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Pahsa hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İFADELERDE ADI GEÇTİ

Ayrıca Serhat Pahsa'nın adı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın FETÖ üyesi olmaktan tutuklanan Emir Subayı Yarbay Levent Türkkan ve Gökhan Eski'nin ifadelerinde geçiyordu. Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i makam odasına ses kaydı koyarak dinlediklerini itiraf eden Türkkan, Akar'ın emir subayı olduktan sonra dinleme işini bıraktığı belirterek, "Aynı işi Serhat Pahsa ve soyadını bilmediğim Şener isimli başçavuşlara yaptırdıklarını öğrendim" demişti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR