BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,96
ALTIN 2.438,51
SAĞLIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Tıp Bayramı dolayısıyla hekimleri kabul etti. Sağlık çalışanlarının emeklilik ve yıpranma payıyla ilgili konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Tıp Bayramı dolayısıyla hekimleri kabul etti. Sağlık çalışanlarının emeklilik ve yıpranma payıyla ilgili konuşan Cumrhurbaşkanı Erdoğan, meseleyi Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüğünü, tüm sağlık çalışanlarının yıpranma payı ve emeklilik konusunun hükümet programı içerisinde olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına müjde

Konuşmaya tüm sağlık çalışanlarını selamlayarak ve 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ederek başlayan Erdoğan, "Kadınlar Gününde, 8 Mart'ta 'sadece 8 Mart Kadınlar Günü olmaz, 365 gün Kadınlar Günüdür, Anneler Günüdür' demiştik. Ben Tıp Bayramı için de 'her an Tıp Bayramıdır' diyorum. Çünkü nerede, ne zaman, hangi an doktora ihtiyacımızın olacağı belli mi? Değil. Öyleyse her an Tıp Bayramı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hekimlere hitaben, "Size kalkan elleri affetmek mümkün değil. Bunların teröristten hiçbir farkı yoktur. Bizim için teröristlerin konumu neyse bunların konumu da budur." dedi. Erdoğan, sağlık alanındaki başarının asıl sahiplerinin sağlık personeli olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: "İnsanın olmadığı bir yerde bina da cihaz da işe yaramaz. Onun için şimdi tıp fakültelerimizi ciddi sayıda artırdık. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına müjde

"Bir an önce doktorundan sağlık elemanına, hemşiresine kadar oralardan insan sorunumuzu halledelim, çözelim diyoruz. Sadece de ülkemde kalmayacak, başarılı olanları seçmek suretiyle dünyada değişik ülkelerde onların doktorasından, icabında doçent, profesör olmasına kadar imkanları hazırlayalım, doktorlarımız oralarda aldıkları eğitimle tekrar ülkelerine dönsün. Gidip de orada da kalmasın."