BIST 9.458
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.504,20
MEMUR

Büro Memur Sen'den 4/C'liler için büyük çağrı!

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen önergeyle getirilen iş güvencesinde, TÜİK'te çalışan 4/C'li personeller kapsam dışı tutuldu. Büro Memur Sen yaptığı açıklama, "TUİK'teki 4/C'li personeller de kapsama alınsın" çağrısında bulundu.

MEMURLAR- TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen önergeyle getirilen iş güvencesinde, TÜİK'te çalışan 4/C'li personeller kapsam dışı tutuldu. Büro Memur Sen yaptığı açıklama, "TUİK'teki 4/C'li personeller de kapsama alınsın" çağrısında bulundu.

Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen önergeyle getirilen iş güvencesinde, Türkiye İstatistik Kurumu'nda çalışan 4/C'liler kapsam dışı tutuldu.

4/C son dakika haberleri BURADA

Büro Memur Sen yaptığı açıklamada "Türkiye İstatistik Kurumu'nda çalışan 4/C'liler ne günah işledi de, iş güvencesi verilmedi." dedi.

Türkiye İstatistik Kurumunda 1972 yılından bu yana 4/C statüsünde personel istihdam edildiğini belirten Büro Memur Sen "Tüm anket çalışmalarında belirli eğitimleri alarak ülkenin tüm verilerini büyük bir özen ile toplayan Türkiye İstatistik Kurumu'nda bin 900 4/C'li personel çalışmaktadır. Kurumun asli işini sürekli olarak bu personeller yapmaktadır. Birer yıllık sözleşme ile yılda 11 ay 28 gün çalışan, iş güvenceleri bulunmayan, çalıştığı kurumu en iyi şekilde temsil edebilmek için memuriyete uygun giyinen ama asla giyim yardımı alamayan, haneden azar yiyen, iş yerinden kovulan ancak edebini etik kuralları çerçevesinde bozmayan, korumasız ve boynu bükük olan, gece yarısına kadar anket formu peşinde koşan, cumartesi, pazar çalışmasına rağmen, bir kuruş dahi fazla mesai ücreti alamayan, Türkiye İstatistik Kurumu'nda çalışan 4/C'liler ne günah işledi de, iş güvencesi verilmedi. " dedi.



B
ÜRO MEMUR SEN HABERLERİ İÇİN TIKLA

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR