BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
İŞÇİ

Bireysel emeklilik nedir işte faydaları

BES yani Bireysel emeklilik Sistemi nedir? Nasıl olunur? BES ülkemizde henüz tam anlamıyla işleyen bir sistem olduğuna inanmamamız nedeniyle faydalarını net bir şekilde göremiyoruz.

Bireysel emeklilik nedir işte faydaları

Kişiler BES başvurusu yapmadan önce hakkında bilgi edinmek istemekte ve böylece bazı sorular gün yüzüne çıkmaktadır. Şimdi sizlerle BES hakkında merak edilen; ne zaman ve nasıl emekli olunur, emeklilik hakkı nasıl kazanılır gibi soruların cevaplarını paylaşacağız.

Bireysel emeklilik nedir işte faydaları

BES’ten Nasıl Emekli Olunur? Bildiğiniz gibi emekli olduğunuz zaman, çalıştığınız döneme göre daha az bir gelir elde edersiniz. Bu az gelir ile aynı yaşam standartlarını sürdürebilmek için birikim yapmanız önerilmektedir ve bireysel emeklilik sistemi bunun için en uygunu olarak görülmektedir. Bunu düşünerek orta ve uzun vadeli bir yatırım yapmanız gerektiğini de unutmamalısınız. Çünkü gelirinize katkı sağlamak için başvurduğunuz ve yatırım yaptığınız bireysel emeklilik sisteminde emekli olmanın ilk şartı, sistemde en az 10 yıl boyunca kalmanız, prim ödemeniz ve 56 yaşınızı doldurmanızdır.

Bireysel emeklilik nedir işte faydaları

Birçok kişi bireysel emeklilik hesabına prim ödeyemediği zaman ne olacağını merak eder. 10 yıla karşılık gelen 360 aylık dönemde, prim ödemelerinizi ara dönemler halinde yapabilme rahatlığına sahip olduğunuzu bilmelisiniz. BES’in güzel yanlarından birisi budur ve devlet tarafından sıkı bir şekilde takip edilmektedir. Bu şekilde kazandığınız hak sayesinde emekli olursunuz. Eğer iki farklı bireysel emeklilik planınız varsa; birinden emekli olduğunuzda, diğerinden de emekli olmuş sayılırsınız.

Bireysel emeklilik nedir işte faydaları

Bireysel Emeklilik Hakkı Ne Zaman Kazanılır? Bireysel emeklilik sözleşmesini imzalayıp, ilk ödemenizi yaptıktan sonra en az 10 yıl prim ödemeniz gerekiyor. Bu primi ödemenizle ve 56 yaşınızı doldurmanızla birlikte bireysel emeklilik hakkını kazanmış olursunuz. İkinci bir emeklilik gibi göreceğiniz bu sistem sayesinde hayat standardınızı düşürmeden devam ettirebilirsiniz.