BIST 9.087
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
EMEKLİ

Berat Albayrak'tan flaş Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ankara'da gazetecilerle bir araya geldiği görüşmede Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında milyonlarca insanın beklediği gelişmelerin şu anda gündemlerinde olmadığını açıkladı.

Bakan Albayrak, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna "EYT konusu ile ilgili bu hükümetin cevabı ortada. Çok basit yaklaşmak doğru değil. Gündemimizde yok" yanıtını verdi.

Artan gıda fiyatlarına yönelik önlem alacaklarını da belirten Albayrak, "Fiyatlara karşı haftaya önemli adımlar atacağız. Gıda fiyatlarını oyuncak ettiler. Tarladan sofraya koordine edecek bir zincir oluşturulacak. Bu hafta seracılık yapılandırma planı açıklayacağız" dedi.

Sebze fiyatlarına önlem alınacak
Sebze fiyatlarıyla ilgili önümüzdeki hafta bazı gelişmeler olacağını belirten Albayrak "Belediyelerimiz hızlı bir kurulumla uygun fiyatla tanzim satış yerleri imkanı sağlayacak. Tarladan sofraya profesyonel, bütünleşik bir adım atılacak. Seracılıkla alakalı yeni yatırım, dönüşüm konusunda, modern olması konusunda bir paket hazırlayacağız. Bu hafta açıklayacağız. Kamu olarak biz sera konusunda stratejik bir yatırım yapılanmasına gideceğiz. Güçlü bir ekosistem kuracağız, çok hızlı adımlar atacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR