BIST 9.434
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.502,28
GÜNCEL

Bakan Eroğlu açıkladı asgari ücret ne kadar olacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, gündem de olan yeni asgari ücret hakkında konuştu. Asgari ücret 2018'de ne kadar olacak? Bakan Sarıeroğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışan kesimin şu sıralar en çok merak ettiği soru 'Asgari ücret ne kadar olacak?'  İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu geçtiğimiz günlerde üçüncü toplantıyı yaptı ancak kesin bir karar çıkmadı. Milyonların beklediği asgari ücret açıklaması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'dan geldi. Asgari ücret 2018 ne kadar olacak? İşte Bakan Sarıeroğlu'nun yanıtı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda yaptığı açıklamada asgari ücretle ilgili çok önemli açıklamada bulundu. Sarıeroğlu açıklamasında, "(Asgari ücret) Yılın  sonunda pozitif hava uyandıracak, etki yapacak bir rakamı Allah açıklamayı nasip  eder inşallah. Bu hafta açıklayacağız, 1 Ocak itibarıyla da uygulanmaya  başlayacak." dedi.

BUGÜNE KADAR NE OLDU?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamında üçüncü toplantısını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) ev sahipliğinde yaptı.

Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığında toplanan Komisyonda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını TİSK temsil etti.

Toplantının açılışında konuşan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, 100 liralık asgari ücret desteğinin 2018'de de devam etmesini istediklerini belirtti.

TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, şöyle konuştu:

"2018 yılında hedeflenen enflasyonu dikkate aldığımızda bir açmazdayız. Bugün Kalkınma Bakanının hazırladığı raporu tekrar gözden geçireceğiz, ona göre son toplantıda gerekli düşüncelerimizi söyleyeceğiz."

Akansel Koç, "Türk-İş'in beklentisini yüksek mi buldunuz?" sorusu üzerine, "Çok yüksek. Türkiye gerçeklerine uygun bir rakam değil." dedi.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat da net bin 893 lira 90 kuruşluk tekliflerinin arkasında olduklarını söyledi. Toplantının ardından Önder, "Bugünkü toplantıda işveren tarafının taleplerini, Kalkınma Bakanlığının analizlerini dinledik. İki tarafın taleplerini değerlendireceğiz, işçi ve işveren tarafları da değerlendirecektir. Bu ayın son haftasında Bakanlığımızdaki toplantıyla rakamı açıklayacağız" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 6 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücreti belirmeke için bugün üçüncü kez toplanıyor. 2018 yılında geçerli olacak asgari ücrete yapılacak artışla ilgili; işçi, işveren ve hükumet temsilcileri biraraya geld

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR