BIST 9.455
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.499,25
GÜNCEL

Bakan Demircan müjdeyi verdi: 27 bin sağlık personeli alınıyor

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan katıldığı bir televizyon programında sağlık personeli alımlarına dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Demrican, 2018 yılında bakanlık bünyesine gerçekleştirilmesi planlanan personel alımlarının sürecine ve alım detaylarına ilişkin bilgiler verdi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, NTV'de katıldığı bir programda, 3 parti halinde yapılacak sağlık personeli alımına dair ilk parti ilanın Mart ayında duyurulacağını belirtti. 2018 yılında toplamda 27 bin sağlık görevlisinin alınacağını, alımların ise Nisan ayında yapılacağını vurgulayan Bakan Demircan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Personel azlığından doğan bir nedenden dolayı yoğun bakım yatağını fazla kullanıyoruz. Biz burada personel açığını kapatmak için 2018 personel alım politikamızda sayıyı arttırdık, 2018'de 27 bin sağlık görevlisi, hemşire ve ebe alımı yapacağız. Hastanelerimizden ihtiyaçları topladık.Önümüzdeki Nisan ayında ilk grubu alacağız. İlan edilecek, Mart ayında ilana çıkılacak. Biz bu sene 19 bin tane sağlık çalışanı alacağız. Sağlık işçisi diyelim bunlara, daha önce taşeron aracılığı ile aldığımız hizmeti doğrudan istihdam edeceğiz. Hemşire, ebe ve sağlık teknisyeni olan 27 bin kardeşimizi yıl içerisinde 3 bölüm halinde alacağız, 19 bin tane de sağlık işçisi iki grup halinde alacağız. Bu personeller sözleşmeli olacak, hemşirelerimiz 657'ye tabi olacak, işçi statüsünde alınanlar sözleşmeli olacaklar."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR