BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
GÜNCEL

Bakan Ağbal'dan müjde yağmuru! 9 bin TL'den az geliri olan esnaf...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, esnaf ve sanatkarlara getirilen kolaylıklar ve teşvik paketleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal, 9 bin lira altında gelire sahip olan esnaflardan vergi alınmayacağını açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TRT Haber yayınında, esnaf ve sanatkarları yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Ağbal'ın açıklamalarından dikkat çekenler:
2010'dan beri istihdamda 8.5 milyon üzerinde artış, son 1 yılda 1.5 milyon artış yaptıklarını ifade eden Ağbal, "Buradaki en önemli pay esnaflarımızındı. Yeni dönemde de esnafımızın istihdam teşviklerinden yararlanmasını önemsiyoruz. 2018'de bir esnaf bir çalışan aldığında, gelir vergisi ve sosyal güvenlik primini biz ödeyeceğiz. 2486 liranın 761 lirası sosyal güvenlik primi, 121 lirası gelir ve damga vergisi biz diyoruz ki 12 ay boyunca biz ödeyeceğiz, diyoruz" dedi. 

ESNAFA MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE: Esnaflar için 'bir senden bir benden' diye nitelendirdiği yeni bir teşvik paketinin olduğunu belirten Bakan Ağbal şunları söyledi: "Bir de bir senden bir benden teşvik paketi var. Bir çalışan aldığında 1 ila 3 işçi çalıştıran esnafımız yeni genç işçi alırsa 18-25 yaş arasında önümüzdeki 12 ay boyunca 1 ayının brüt harcamasını biz yapalım, 1 ayını esnaf ödesin. Yani asgari net ödemeyi biz yapacağız. Esnaflarımız 12 ay boyunca esnafımızın işletmesine 14 bin liralık ödeme yapacağız. Türkiye'de 750 bin basit usulde vergilendiren esnaflarımız var. 2018'de 9 bin liraya kadar elde edeceğiz kazançtan vergi almayacağız. 9 bin liranın altında kazancı varsa vergi ödemeyecek. 

HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİ VATANDAŞ SATIN ALABİLECEK: Maliye Bakanı Naci Ağbal hazineye ait tarım arazilerini vatandaşların istediği anda satın alabileceğini belirterek konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Belediye sınırlarında meydana gelen değişiklikler nedeniyle şehir içinde kalan, Hazineye ait olan ancak vatandaşlarımızca ecrimisil ödenerek kullanılan tarım arazilerini, talepleri halinde kullanıcılarına satacağız. Belediye mücavir alan sınırları içerisinde kalan ancak halihazırda tarım yapılan bu arazileri alan vatandaşlarımızın mülkiyet sorununu bu yolla çözüme kavuşturduk. Satış bedeli, peşin veya taksitle ödenebilecek. Taksitle ödeme seçeneği seçilirse, en fazla beş yılda 10 eşit taksitte kanuni faizi ile birlikte ödenecek"

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR