BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.307,30
KPSS

ALES para yatırma hangi bankadan ne kadara yapılıyor?

Akademik kariyesinde ilerlemek için ALES sınavına girmek isteyen vatandaşların beklediği ALES kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı. ALES başvuruları 5-13 Mart tarihleri arasında yapılacak. ALES sınavı ise 5 Mayıs Pazar günü yapılacak. ALES başvuru ücreti ise 120 lira olarak belirlendi. Peki ALES ödemeleri nereye yapılacak?

ALES başvuruları başladı ÖSYM ALES/2019 başvuru kılavuzunu yayınladı. ÖSYM tarafından yapılan ALES sınavı başvurusu için bugün son gün. ALES başvurusu 13 Mart'ta yani bugün sona erecek. ALES başvuru için adaylar sınav ücreti olarak 120 lira ödeyecek. Peki 5 Mart'taki ALES sınavı için başvuru ücreti nereye yatırılacak, hangi bankaya ALES ödemesi yapılacak? İşte, 2019/1 ALES başvuru kılavuzu...

ÖSYM tarafından her yıl yapılan ALES sınavının bu yılki ilk başvuruları alınmaya başladı. Üniversite mezunu adayların, akademik kariyerlerinde kendilerini geliştirmek amacıyla katıldıkları ALES sınavının başvuruları 5-13 Mart tarihleri arasında yapılacak.

ALES sınavı için adaylardan 120 TL başvuru ücreti alınacak. 

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILIR: Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmî iş gününde ve resmî iş saatleri arasında alınacaktır.

Adaylar sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da banalekaya ücret yatırabilirler.

Sınav ücreti ödeme işlemleri, sınava başvuru süresi bittikten sonraki ilk gün, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir. Bankadan ödeme yapacak adayların, bankaların çalışma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Yurt dışından başvuru yapacak adaylar aynı ücretleri, süresi içinde ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaktır.

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir. Bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR