BIST 8.972
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,26
MEMUR

5.1 milyon memur ve memur emeklisine yeni zam

Yaklaşık 3.2 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisi, 2018-2019'da maaşlarına yapılacak zammın belirleneceği Ağustos'taki toplu sözleşme görüşmelerine odaklandı..

Yaklaşık 3.2 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisi, 2018-2019'da maaşlarına yapılacak zammın belirleneceği Ağustos'taki toplu sözleşme görüşmelerine odaklandı.

2010'daki referandumun ardından toplu sözleşme hakkını elde eden memurlar ve memur emeklileri için görüşmeler Ağustos ayı başında başlayacak.

MEMUR-SEN DEVREDE
Görüşmeler, yetkili konfederasyon Memur-Sen ile Kamu İşveren Heyeti arasında gerçekleşecek. Toplam 5.1 milyon kişiyi doğrudan ilgilendiren görüşmeler, 1 Ağustos'ta başlayıp ayın sonunda tamamlanacak. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme masasına taşıyacakları taleplerini netleştirme sürecinin devam ettiğini belirterek, bu kapsamda konfederasyon üyesi her sendikanın üyelerinin fikir ve önerilerini topladığını söyledi. Üyelerinin taleplerinin tekliflere dönüştürülmesi işini disiplinli şekilde yürüttüklerini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti: "Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki ayın ortalarında bu çalışmalarımızı tamamlamış olacağız. Temmuz ayı itibarıyla Kamu İşveren Heyeti'ne sunacağımız talepler daha görünür hale gelecek." Taleplerin önemli bölümünü zamlar oluşturacak.
.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR