BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,56
GÜNCEL

50 bin çiftçinin elektriği kesilecek

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (EDAŞ), sayaç taktırmayan 50 bin çiftçinin elektriğini kesecek.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (EDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, sayaç taktırmayan 20 bin trafo müşteri bulunduğunu, sadece bu trafolardan 50 binin üzerinde çiftçinin elektrik kullandığını belirterek, "Kampanya kapsamında şayet bugün de sayaç taktırmak için başvuruda bulunmazlar ise ne yazık ki bu 50 bini aşkın çiftçinin elektriğini keseceğiz." dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde dönüm bazlı ödeme kararına rağmen takmaları gereken sayaçları, kampanyanın bitim tarihi olan 31 Mayıs'a kadar taktırmayan 50 bini aşkın çiftçinin elektriksiz kalma riski ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

Karagüzel, yaptığı açıklamada, Dicle Elektrik Dağıtım olarak, sadece tarımsal sulamada her yıl 1,6 milyar lirayı bulan kaçak elektrik kullanımını önleyebilmek için bir kampanya başlattıklarını hatırlatarak, çiftçiye 3'te 2 oranında indirimli elektrik verme karşılığında sayaç taktırmalarının istendiğini kaydetti.

KAMPANYA SÜRESİ UZATILDI

Enerji şirketinin, sayaç taktırmayan çiftçilerin elektriğini kestiğini belirten Karagüzel, şöyle devam etti:

"Bunun üzerine birçok yerde çiftçiler yol kesme eylemi yapınca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın da katılımıyla Şanlıurfa'da düzenlenen toplantıda sayaç taktırmaları karşılığında çiftçilerin dönüm bazlı elektrik bedeli ödemesi karara bağlandı. Bu arada kampanya süresi de 31 Mayıs'a kadar uzatıldı. Bu süre içerisinde Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, onlarca ilçe ve köye giderek çiftçiye kampanyanın kendilerine sağlayacağı yararları anlatarak, bundan yararlanmalarını istedi. Yine enerji şirketinden binlerce çiftçiye mektup gönderilerek, çiftçilerin 31 Mayıs'a kadar Çiftçi Kayıt Sistemine başvurmaları, abonelik işlemlerini yaptırmaları, sayaç taktırmaları ve sayaç takmak için müracaat etmeleri gerektiği belirtildi. Aksi durumda 31 Mayıs'tan itibaren tarımsal sulama abonelerine elektrik verilmeyeceğine ilişkin uyarı yapıldı."

SADECE 3 BİN 500 ÇİFTÇİ SAYAÇ TAKTIRDI

Karagüzel, yapılan tüm bu uyarılara rağmen başta Şanlıurfa ve Mardin olmak üzere dağıtım bölgesindeki illerde elektrik gücü ile yer altından çektikleri suyla tarlalarını sulayan 3 bin 500 tarımsal sulama müşterisinin, kullandıkları elektriğin ölçülmesi için başvuru yaptığını, kayıt dışı elektrik kullanan 50 bini aşkın çiftçinin ise sayaç taktırmak için başvurmadığını belirtti.

Dağıtım bölgelerinde 60 bin çiftçi bulunduğunu ifade eden Karagüzel, kampanyanın son gününe kadar sadece 3 bin 500 çiftçinin kullandığı elektriğin kayıt altına alınması için sayaç taktırdığına dikkati çekti.

50 BİN ÇİFTÇİNİN ELEKTRİĞİ KESİLECEK 

Karagüzel, neredeyse tamamı Şanlıurfa ve Mardin'de olan 20 bin trafodan elektrik temin eden 50 bini aşkın çiftçinin sayaç taktırmak için son güne kadar başvuru yapmadığını belirterek, "Kampanyanın son gününe girmemize rağmen halen söz verdikleri halde maalesef sayaç taktırmayan çok sayıda çiftçimiz var. Biz şirket olarak kampanyanın başladığı ilk günden bu yana sayaç taktırmayan çiftçilerin elektriğini keseceğimizi, bu karardan dönülmeyeceğini çok kez açıkladık. Bu kararımız halen geçerli. Sayaç taktırmayan çiftçilerin elektriği kesinlikle kesilecek. Sayaç taktırmayan 20 bin trafo müşterimiz bulunuyor. Sadece bu trafolardan 50 binin üzerinde çiftçi elektrik kullanıyor. Kampanya kapsamında şayet bugün de sayaç taktırmak için başvuruda bulunmazlar ise ne yazık ki bu 50 bini aşkın çiftçinin elektriğini keseceğiz. Kayıt dışı elektrik kullanmayı sürdüren 50 binin üzerindeki çiftçinin, ürünlerinin zarar görmemesi için bugün mesai bitimine kadar enerji şirketine başvurmaları gerekiyor."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR