BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.306,52
GÜNCEL

5 ilde AK Parti - MHP işbirliği Kritik zirve bugün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında bugün 'yerel seçimlerde ittifak' başlığı altında bir görüşme gerçekleşecek. İki parti arasında tüm Türkiye'de değil bazı illerde işbirliği olacağı belirtiliyor.

AK Parti ile MHP arasındaki 'Cumhur İttifakı'nın 2019 mart ayındaki yerel seçimler için geçerli olup olmayacağı merak konusu. 23 Ekim'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çıkışıyla sekteye uğrayan yerel seçimlerde işbirliği arayışında, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında saat 16.00'da bir görüşme gerçekleşecek. 

5 İLDE İŞBİRLİĞİ
"Peki formül ne?" sorusunun yanıtı, Hürriyet gazetesinden Hande Fırat'ın bugünkü köşesinde sorulmuş ve yanıtı da şu şekilde verilmiş: 

"Tüm Türkiye'de değil bazı illerde işbirliği. İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin (Başkan MHP'den istifa etti) Belediye ve Tekirdağ'da işbirliğine kesin gözüyle bakılıyor. İşbirliğinin doğru kurulması durumunda MHP tarafı, CHP ve HDP'nin elindeki 100'ün üzerinde belediyenin alınabileceğini düşünüyor. 

ORTAK ADAY
'İktidar partisi nasıl olur da bir seçim çevresinden aday çıkarmaz' kaygısına da çözüm bulundu. İşbirliği çerçevesinde bazı illerde iki parti tarafından ortak aday çıkarılacak ya da tek bir partinin çıkaracağı, diğerinin destekleyeceği adaya 'Cumhur İttifakı adayı' denilecek..." 

 
ERDOĞAN: BAHÇELİ İLE SEÇİM İTTİFAKINI KONUŞACAĞIZ
MHP lideri Devlet Bahçeli ile bugün saat 16:00'da yapacakları görüşmenin gündemi sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her iki tarafın açıklamalarını duyuyorsunuz, Cumhur İttifakı'nda sorun yok. Seçim ittifakını her iki lider masaya yatırma fırsatı bulacağız. Her iki taraf için de iyi olabilecek sonuca varırız. Tabanlarında da beklentisi diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?
MHP Grup Toplantısı sonrası gazetecilerin görüşmenin içeriğini sorması üzerine Devlet Bahçeli, "Gündemi davet sahibi belirler" karşılığı verdi.

İTTİFAKTA NE OLMUŞTU?
MHP lideri Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı'nın olmayacağını açıklayıp, daha önce aday göstermeyeceklerini duyurduğu İstanbul'da da aday göstereceklerini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da buna "O zaman yerel seçimlerde herkes kendi yoluna" cevabı vermişti.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR